eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Szomáliában a legnagyobb a terrorveszély

Már nem Irak, hanem Szomália, az európai országok közül pedig Görögország vezeti azt a listát, amelyen a terrorcselekmények kockázata alapján rangsorolta a világ országait egy brit kockázatelméző tanácsadócég.

A Maplecroft 196 ország bevonásával készült felmérését a terrorcselekmények száma, gyakorisága, intenzitása alapján állította össze. A legkockázatosabb országok listájának élén Szomália, majd Pakisztán, Irak és Afganisztán áll. Szomáliában a vizsgált időszakban - tavaly júniustól az idén júniusig - 556 terrortámadást követtek el, amelyek 1437 ember halálát okozták. Ezzel az északkelet-afrikai ország az egy főre jutó, halált okozó terrorcselekmények számában megelőzte Irakot és Afganisztánt is. A terrorizmus veszélye növekvőben van Oroszországban, Görögországban és Jemenben is, csökken viszont Indiában és Algériában.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×