eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Karl lecsendesedett, de még mindig veszélyes

Trópusi viharrá csendesült a Karl hurrikán pénteken, miután elérte Mexikó szárazföldi területeit: jelentősen csökkent a széllökések sebessége, s vasárnapra várhatóan teljesen elveszti majd erejét.

A forgószél Veracruz tartománynál érte el a partvidéket, s akkor még a szakértők azt mondták róla: az elmúlt 30 év leghevesebb hurrikánja lesz a térségben.

Elővigyázatosságból az ország egyetlen atomerőművét is lekapcsolták, mivel Karl útvonala hét kilométerre haladt el a létesítmény mellett. A szárazföld felett azonban a hurrikán mindössze négy óra alatt sokat vesztett erejéből: a széllökések sebessége már csak 115 kilométer/óra, miközben korábban még 195 kilométer/óra volt.

Karl ugyanakkor még mindig veszélyes, mert komoly esők kísérik, s ezek áradásokat, illetve sárlavinákat okozhatnak. Két ember életét is vesztette, amikor egy ilyen földcsuszamlás maga alá temetett egy házat Puebla szövetségi államban.

Karl a júniustól novemberig tartó hurrikánszezon hatodik ilyen szélvihara. Az idei hurrikánok azonban - legalábbis eddig - viszonylag kevés kárt okoztak, mert közülük jó néhány a szárazföldtől távol, még az Atlanti-óceán felett elveszítette erejét.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 08:27
×
×
×
×