eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Nem fizettek váltságdíjat a japán újságíró szabadulásáért

Nem fizettek váltságdíjat a japán hatóságok azért az újságíróért, akit öt hónap fogva tartás után engedtek szabadon túszejtői Afganisztánban - közölte egy tokiói kormányilletékes.

Cuneoka Koszuke szabadúszó újságírót április elején rabolták el Afganisztánban a tálibok ellenőrzése alatt lévő területen, és szombaton engedték el. Szabadulása után Cuneoka azt mondta, hogy korábbi hírekkel ellentétben nem tálibok tartották fogva, hanem egy olyan fegyveres csoport tagjai, amely vezetője közel áll az afgán kormányhoz. A túszejtők több százezer dollárt váltságdíjat követeltek a japán hatóságoktól, de végül közölték, hogy azért engedik el Cuneokát, mert iszlám hitű, és családja körében kell töltenie a muzulmán böjt, a ramadan végét.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×