eur:
398.71
usd:
360.35
bux:
74372.71
2024. október 2. szerda Petra

Hatalmas hitelt vett fel kárenyhítésre a British Petroleum

A BP olajvállalat a vártnál jóval nagyobb, összesen 20 milliárd dollár hitelt vett fel pénzintézetektől. Az összeget a Mexikói-öbölben okozott olajkatasztrófa kárainak az enyhítésére fordítja - közölte csütörtöki számában a Financial Times.

A lap úgy tudja, hogy a BP a múlt héten kapta meg a hitelt. Azt, hogy a BP hitelt tervez felvenni, köztudott volt, de a piacok jóval kisebb összegre, 5 milliárd dollár körüli összegre számítottak.

A BP eddig 2,65 milliárd dollárt fordított az olajszennyezés okozta károk felszámolására, és beleegyezett egy 20 milliárd dolláros számla megnyitásába is, amiből a környezeti katasztrófa károsultjainak a veszteségeit fedezik.

Címlapról ajánljuk
Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de... - Irán Európának üzent

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

Kedden Irán mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, miután a zsidó állam pénteken végzett az Irán-barát Hezbollah terrorszervezet vezérével, Hasszán Naszrallahhal. A csapásról szóló utasítást maga Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője adta. Izrael válaszcsapást ígért. Kedd este az izraeli Jaffában terrortámadás történt, amelyben hét izraeli életét vesztette, egy női katona súlyosan megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×