eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kémügy: Putyin önkényeskedéssel vádolja az amerikai hatóságokat

Orosz állampolgárokról van szó az Egyesült Államokban Oroszország javára végzett kémkedéssel gyanúsított személyek esetében, akik nem ártottak amerikai érdekeknek - jelentette ki Andrej Nyesztyerenko orosz külügyi szóvivő kedden, míg Vlagyimir Putyin kormányfő reményét fejezte ki, hogy az ügy nem okoz kárt az orosz-amerikai kapcsolatokban.

Egyes hírügynökségek úgy értelmezték a szóvivő szavait, hogy a gyanúsítottak között orosz állampolgárok vannak, akik - mint Nyesztyerenko mondta - különböző időben tartózkodtak az Egyesült államokban.

Nyesztyerenko szerint a gyanúsítottakat fogva tartásuk helyszínén megilleti a normális bánásmód, és lehetővé kell tenni azt is, hogy orosz diplomatákkal, valamint ügyvédekkel léphessenek érintkezésbe.

Vlagyimir Putyin kormányfő reményét fejezte ki, hogy az ügy nem okoz kárt az orosz-amerikai kapcsolatokban, az elmúlt években felhalmozódott pozitívumok nem vesznek kárba. "Nagyon reméljük, hogy mindazok akik szívükön viselik a jó kapcsolatokat, ezt megértik" - mondta az orosz miniszterelnök kedden, amikor Moszkva melletti rezidenciáján találkozott Bill Clinton volt amerikai elnökkel.

Putyin egyúttal bírálta is az amerikai hatóságokat, önkényeskedéssel vádolva meg őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×