eur:
388.53
usd:
361.94
bux:
69007.21
2024. május 9. csütörtök Gergely

Újabb grúz városból távolították el Sztálin szobrát

Eltávolították Sztálin szobrát vasárnapra virradóra egy nyugat-grúziai kisváros, Tkibuli főteréről - közölték a helyi önkormányzat képviselői újságírókkal.

Grúziában néhány nap leforgása alatt ez a második eset, hogy leemelték a talapzatról és elszállították a néhai szovjet diktátornak emléket állító szobrot: csütörtökről péntekre virradóra a Gori főterén magasodó bronzszobor került a 150 méterre arrébb lévő Sztálin-múzeum kertjébe. Gori Sztálin szülőhelye.

A 22 ezer lakosú Tkibuli vezetői szerint a szobor eltávolításáról már tavaly döntöttek a városközpont átalakítását célzó terveknek megfelelően. Tkibuliban még a diktátor életében állították fel a szobrot. A nyolcvanas években lebontották, de a kilencvenes évek közepén visszahelyezték eredeti helyére.

Nikoloz Rurua grúz kulturális miniszter szombaton jelentette be, hogy a grúz településeken hamarosan átkeresztelik a Sztálin nevét viselő utcákat és tereket.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×