eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Janukovicsnak három jelöltje is van

árom jelöltje is van az ukrán miniszterelnöki posztra Viktor Janukovics megválasztott elnöknek, de egyelőre nem döntött véglegesen arról, melyiküket választja.

A kijevi média híradásai szerint Janukovics egy hétvégi tv-interjújában elismerte, hogy egyik jelöltje Szerhij Tihipko volt jegybankelnök, aki harmadikként végzett az elnökválasztás január 17-i első fordulójában.

Tihipko neve már korábban is felmerült, és a bankár azt mondta, hogy el is fogadná a kormányfői posztot. A másik két jelölt Arszenyij Jacenyuk volt parlamenti elnök, az elnökválasztás negyedik helyezettje, illetve Mikolaj Azarov volt miniszterelnök-helyettes, aki Janukovics kampányfőnöke volt.

Janukovics azt mondta, hogy a későbbiekben, a parlamenti frakciók megalakításakor választ a jelöltek közül. Kijevi lapértesülés szerint koalíció létrehozására készül a Janukovics vezette Régiók Pártja (PR) és a leköszönő államfő, Viktor Juscsenko vezette Mi Ukrajnánk - Népi Önvédelem (NU-NSZ) párttömörülés. Ha a tárgyalások sikerrel járnak, Julija Timosenko jelenlegi miniszterelnöknek - az elnökválasztás második helyezettjének - távoznia kell posztjáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×