eur:
393.25
usd:
368.09
bux:
66051.46
2024. április 24. szerda György

Elhalasztják az Európai Parlament küldöttségének teheráni útját

Meghatározatlan időre elhalasztották az Európai Parlament küldöttségének e hétre tervezett iráni útját - jelentette be hétfőn az iráni külügyminisztérium.

A látogatás alatt az európai parlamenti képviselők az iráni törvényhozás tagjaival és jogvédőkkel találkoztak volna a tervek szerint. Az amerikai kongresszus bírálta a tervezett látogatást.

A kongresszus mintegy tizenöt tagja levélben kérte az Európai Parlament elnökétől a látogatás lemondását, arra hivatkozva, hogy a vizitet alkalmatlan időpontban tartották volna, amikor az iráni ellenzékre súlyos elnyomás nehezedik.

A látogatás később kölcsönös megegyezés alapján kitűzendő időpontra való elhalasztása lehetővé teszi, hogy "a lehető legjobban használják ki a két parlament közötti együttműködést" - magyarázta Ramin Mehmanparaszt iráni külügyi szóvivő.

Iránban a tavaly június 12-i elnökválasztás óta december 27-én volt a legnagyobb és legvéresebb ellenzéki tüntetés, nyolcan meghaltak, és több százan megsebesültek.

Teheránt újabb nemzetközi szankciók fenyegetik nukleáris politikája és amiatt, mert nem hajlandó alávetni magát az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatainak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Jön a tűzijáték a tőzsdéken, most érdemes figyelni!

Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia, és Tesla. Fantasztikus hetes, Mágikus Hetes vagy a hét mesterlövész. Mindegy, hogy hívjuk őket, ezek a cégek és a részvényeik akkorára nőttek, hogy mindent torzítanak maguk körül, befolyásolják a globális tőkepiacok mozgását, az árazásokat, profitvárakozásokat. A cégek egymás után teszik közzé legfrissebb számaikat, ezekre pedig érzékenyen reagálnak a befektetők. Mutatjuk, mit érdemes tudni. Ezzel a hét részvénnyel is foglalkozunk a következő befektetési konferenciánkon, a Portfolio Investment Day 2024-en, ahol profi szakemberekkel és befektetőkkel fejtjük meg, mibe érdemes most befektetni. Az esemény regisztráció után ingyenes, regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×