eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Katonai rendeltetésű műholdat bocsátottak fel a világűrbe a floridai űrközpontból

Katonai rendeltetésű műholdat bocsátottak fel a világűrbe a floridai űrközpontból. Az indítást kétszer is elhalasztották a kedvezőtlen időjárási viszonyok, illetve műszaki rendellenesség miatt. A SATCOM3 a harmadik tagja annak a műholdcsaládnak, amely az amerikai légierő szolgálatában áll.

Az első műholdat tavaly bocsátották fel és a Csendes-óceán térségét figyeli. A sorozat második tagját az év elején állították pályára; feladata az Indiai-óceán területének fürkészése, főként az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai erők parancsnokságait szolgálja ki. A most indított műhold az Atlanti-óceán keleti medencéjét figyeli majd.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×