eur:
395.44
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Állítólagos titkosügynök pereli a monacói herceget

Tiltakozik a monacói hercegi ház egy állítólagos titkosügynök vádjai ellen. A Kaliforniában élő Robert Eringer azt állítja, II. Albert herceg megbízásából kiépítette a monacói titkosszolgálatot, több év szolgálat után azonban a herceg 2007 márciusában kifizetetlen számláival gyütt faképnél hagyta. Eringer ezért Amerikában beperelte a herceget és titkosügynökként végzett munkájának kifizetését követeli.

Stanley S. Arkin, Albert herceg ügyvédje indítványozta a vád elutasítását. A kancellária csütörtöki közlésében kifejtette véleményét: Eringer a leplezetlen zsarolási kísérletét megalapozatlan szerződésszegési panaszra változtatta. Eringer szeptemberben négyszázezer eurót követelt a hercegtől, végül azonban csupán negyvenezer euróra (11 millió forint) perelte be.

A monacói hercegi ház primitív kizsákmányolási kísérletként értékelte az ügyet. Albert herceg ügyvédei szerint ez nem más, mint az amerikai jogrendszer felhasználása arra, hogy a hercegből Eringert nem megillető pénzeket csikarjanak ki. Az Arkin által benyújtott javaslat értelmében Albert herceg uralkodóként és államfőként függetleníti magát Eringer panaszától.

A korábban állítólag FBI-ügynökként dolgozó Eringer feladata elmondása szerint az FSB orosz titkosszolgálat beszivárgási kísérleteinek és a törvényellenes szabadkőműves-páholyok felderítése volt a herceg megbízásából. A Paris Match nevű magazin leközölte Eringer állítólagos MIS-igazolványának képét is, amelyen a 001-es fedőnév látható. A palota közleménye szerint szerint az adatok és az igazolvány hamis, a MIS törvényesen nem is létezik.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×