eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veszélybe került az Opel megmentése

Lapértesülések szerint veszélybe került az Opel autógyár eladásáról tervezett szerződés jövő hétre tervezett aláírása, miután a berlini kormány újabb követeléssel állt elő. Eszerint a részéről kilátásba helyezett milliárdos támogatást csak akkor folyósítják, ha azok az uniós országok is készek hasonló lépésre, amelyek területén Opel gyárak működnek.

A még az amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel művek megmentésére a német kormány 4,5 milliárd euró hitelt, illetve kezesség-vállalást helyezett kilátásba, ha az általa pártfogolt Magna nevű kanadai-osztrák alkatrész beszállító cég lesz az Opel új tulajdonosa.

A Handelsblatt című kereskedelmi lap mai száma kormánykörökre hivatkozva azt jelentette, hogy Berlin csak akkor hajlandó ígéretének beváltására, ha az Opel ügyében érintett többi uniós tagállam, így Spanyol- és Lengyelország, valamint Belgium és Nagy-Britannia kormánya is kész hasonló támogatásra a területükön működő Opel művek fennmaradásának biztosítására.

A Handelsblatt szerint a berlini követelés összefügg azokkal a többször is hangoztatott londoni, madridi és brüsszeli vádakkal, hogy a német kormányt csak a fennhatósága alá tartozó Opel gyárak jövője érdekli.

Az Opel átvételére készülő Magna a világ egyik legnagyobb gépkocsi alkatrész beszállítója. A világ különböző országaiban működő 240 telephelyén mintegy 70 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×