INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Bush szerint Obama felkészületlen, Hillary Clintonnak pedig nagy a feneke

Infostart / InfoRádió
George W. Bush elnökként úgy gondolta, hogy a demokrata színekben kampányoló Barack Obamának fogalma sincs semmiről, Sarah Palint pedig egy jelentéktelen embernek tartotta, de még Hillary Clinton hátsóját is kifogásolta. Mindez a volt elnök beszédírójának most megjelenő könyvéből derül ki.

Bár a nyilvánosság előtt minden nagy politikussal kapcsolatban nagyon udvarias szavakat használt, George Bush magánkörben előszeretettel gúnyolódott rajtuk - legalábbis ezt állítja Matt Latimer, aki az Egyesült Államok előző elnökének volt a beszédírója.

Latimer könyvet írt arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett Bush csapatának tagjaként a Fehér Házban. Könyvének egy rövid részletét a GQ magazin is közli. "Egyik nap beszédének gyakorlása közben bosszankodott. Azt mondta: ez egy veszélyes világ, és ez a macska (itt Obamára gondolt) nincs felkészítve arra, hogy ezt kezelni tudja. Ennek a fickónak fogalma sincs semmiről" - idézte Latimer az akkori elnököt.

Sarah Palinről is volt véleménye Bush elnöknek: konkrétan jelentéktelen személynek tartotta a republikánus párt alelnökjelöltjét. "Próbálok visszaemlékezni, hogy találkoztunk-e már. Ki is ő, Guam kormányzója?" - élcelődött állítólag Bush.

Latimer könyvéből kiderül az is, Bush meg volt arról győződve, hogy Hillary Clinton lesz a demokrata elnökjelölt, és az elnökválasztást is megnyeri. "Csak várjatok, beleteszi majd még a nagy hátsóját ebbe a székbe" - jósolta az elnök.

A címlapról ajánljuk