eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Még nem nyerték meg a harcot a tűzoltók

Még nem nyerték meg a harcot a lángokkal szemben a kaliforniai tűzoltók. A Los Angeles körüli tüzekben újabb otthonok pusztultak el, miközben a lángok egy fontos távközlési állomást fenyegettek. Két tűzoltó életét vesztette.

Ideiglenes visszavonulót fújtak a kaliforniai tűzoltók, miközben a Los Angelestől északra tomboló lángok a Mount Wilson hegyen található távközlési központot és obszervatóriumot fenyegették.

A város környékén eddig közel 6500 otthonból evakuálták az embereket, miközben több, mint 70 ház égett le.

A múlt szerdán kezdődött tűz a korábbinál több, mint kétszer nagyobb területen ég. 2600 tűzoltó küzd az egyik helyi parancsnok szerint "nagyon dühösnek" nevezett tűzzel és vasárnap tragikus módon ketten közülük meghaltak, amikor egy erdőben utolérte őket a tűz.
Nem segít az oltásban a különösen meleg idő és a száraz levegő, így illetékesek azt mondják: legközelebb szeptember közepére fékezhetik meg a lángokat.

Több közösségben a lakosok ingóságaikkal megrakott autóiknál várva kémlelik a hegyoldalt, hogy jön-e a tűz. A hatóságok azonban már most arra bátorítják őket, hogy távozzanak.
A füst miatt több iskolát bezártak, a Los Angelesi vízművek pedig arra kéri a fogyasztókat: takarékoskodjanak a vízzel.

Tudósítók megjegyzik: olyan, száraz bozót gyulladt meg, ami éveken át nem kapott lángra. A hétvégén három polgári lakos megsérült: ketten közülük nem voltak hajlandó elhagyni otthonukat és egy vizes tartályban próbáltak menedéket találni a tűz elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×