eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

A bankárok még mindig igényt tartanak a bónuszokra

Berlinben a kancellár felháborodással nyilatkozott arról, hogy a vezető bankárok ugyanúgy igényt tartanak a fizetésen kívüli extra juttatásokra, mint a pénzügyi válság előtt. Angela Merkel nem titkolta, hogy Nicolas Sarkozy francia elnökkel együtt még a G-20 őszre tervezett csúcsértekezlete előtt szabályozni akarja a bónusz fizetéseket.

A korábbinál szigorúbb szabályozási rendszert sürgetett a francia elnök után a német kancellár is. Mint Angela Merkel egy interjúban fogalmazott, sok bankár ugyanúgy bezsebeli az extrajuttatásokat, mintha nem is lett volna nemzetközi pénzügyi válság. Ezért összefogást sürgetett, mert csak közös fellépéssel lehet általános érvényű szabályozást kidolgozni. A kancellár utalt arra, hogy a téma a jövő hétfőn esedékes berlini francia-német csúcsértekezlet napirendjének vezető helyén fog szerepelni.

A kezdeményező Nicolas Sarkozy francia államfő, aki még a G-20 szervezet szeptember végére tervezett pittsburghi csúcstalálkozója előtt konkrét javaslatot akar kidolgozni a bankárok és a pénzügyi szektorban dolgozók juttatásainak egységesítésére. Erre annál is nagyobb szükség ígérkezik, mert a kancellár önmérsékletre intő nyilatkozatai a bankárok körében süket fülekre találtak.

Az erőfeszítés uniós szinten is támogatásra talál. Günther Verheugen iparügyi biztos egy német lapnak adott interjúban jelezte, hogy az Európai Unió tervbe vette a vezető bankárok fizetésének szabályozását. Pénzügyi körök viszont azzal érvelnek, hogy a konjunktúra élénkülése nyomán a bankoknak újra egyre nagyobb fizetéseket kell ajánlaniuk, hogy magukhoz vonzzák a legtehetségesebb szakembereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×