eur:
388.64
usd:
361.25
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Szigorították a biztonsági intézkedéseket Pekingben

A tavalyi pekingi olimpiai játékok idején alkalmazott biztonsági intézkedéseket vezettek be a kínai fővárosban öt héttel a népköztársaság megalapításának 60. évfordulója előtt - írta a China Daily című angol nyelvű kínai lap

Hétezerrel több terrorelhárítót és rendőrt vezényeltek az utcákra, több ezer fős biztonsági erő felügyeli Peking stratégiai jelentőséggel bíró hídjait, illetve közútjait és vasútvonalait.

A tavaly nyári olimpia idejéhez hasonlóan a hétvége óta ismét több száz ponton útlezárásokat hoztak létre, ahol igazoltatják az autósokat. Szigorították a biztonsági intézkedéseket a metróhálózatban és a Tienanmen téren is. A hatóságok arra kérik a taxisokat, hogy jelentsék a "gyanús" utasokat, a benzinkutakat pedig felszólították, hogy fokozott körültekintéssel árusítsanak kannás üzemanyagot. Ezenfelül 800 ezer önkéntest is mozgósítanak a gyanús idegenek kiszűrése érdekében.

A China Daily jelentése szerint kínai szakértők úgy vélik, hogy az október 1-jei nemzeti ünnepet "elsősorban belső, nem pedig külső" veszély fenyegeti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×