eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Nehéz idők várnak még a bankokra

A német nemzeti bank elnöke óvott a túlzott derűlátástól a pénzügyi válság leküzdését illetően és rámutatott arra, hogy a bankokra még nehéz idők várnak egyes vállalatok csődbejutása miatt. Utalt arra is, hogy a konjunktúra lassú élénkülését komolyan fékezheti a munkanélküliség erősödése

Axel Weber fenntartással nyilatkozott a szövetségi statisztikai hivatal múlt héten közzétett jelentéséről, amelyben a nemzeti össztermelés
lassú növekedéséről adott hírt.

A nemzeti bank elnöke szerint a lassú fellendülést erősen visszavetheti a munkanélküliség további növekedése, ami szükségszerűen együtt jár a fogyasztás csökkenésével, közvetve pedig a kereskedelmi forgalom hanyatlásával.

Axel Weber a müncheni Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyes vállalatok csődje súlyos csapást mérhet a velük kapcsolatban álló bankokkal, mert nem fogják tudni törleszteni hiteleiket.

Mint a nemzeti bank elnöke úgy fogalmazott, a pénzintézeteket fázis-késéssel éri majd a válság. Utalt azonban arra, hogy a kormány bankmentő intézkedései tompítani fogják a pénzintézeteket sújtó esetleges csapásokat.

Axel Weber tagja annak a tanácsadó testületnek, amely a berlini kormány számára ajánlatokat dolgoz ki a pénzügyi válság leküzdésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×