eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Malina Hedvig-ügy: manipulált hazugságvizsgálat?

Tovább bonyolódik a Malina Hedvig-ügy vizsgálatának lezárása. A pozsonyi Új Szó értesülése szerint a diáklány megverésével gyanúsított két fiatalember hazugságvizsgálatát manipulálták.

A vizsgálócsoport vezetője telefonon egyeztetett velük időpontot, vélhetően személyesen szállította őket a helyszínre, a tesztelést végző szakemberek pedig addig változtatták a módszereket, amíg nem jött ki a megfelelő, ez esetben negatív eredmény.

A két bőrfejű fiatalember hazugságvizsgálata korántsem hozott egyértelmű eredményt, a két fordulóból mindketten csak egyet vettek sikerrel. A főügyészségen mégis azt a következtetést vonták le, hogy igazat mondtak, amikor azt állították, semmi közük a nyitrai diáklány megtámadásához - olvasható a pozsonyi Új Szóban.

A lap korábbi információja szerint vélhetően elkészült a Malina Hedvig sérüléseit "értékelő" szakértői jelentés. Erre enged következtetni, hogy Peter Laba¹, a Komenský Egyetem orvosi karának rektora levélben kért engedélyt Malina Hedvigtől, hogy nyilvánosságra hozhassa egészségügyi dukumentációját. Õ ezt megtagadta és elfogultság miatt panaszt emelt a professzor és a szakértői jelentést kidolgozó többi orvos ellen.

A volt diáklány ügyvédje, Roman Kvasnica felhívta a figyelmet arra, hogy Laba¹ professzor politikailag aktív, elfogult személy, részt vett Ivan Ga¹paroviè államfő választási kampányában, aki többször is Hedvig ellen nyilatkozott. Laba¹ ráadásul törvénysértést követett el, amikor a vizsgálat lezárása előtt a sajtóban értékelte a bizonyítékokat, és olyan fényben tüntette fel magát, mint akinek döntő befolyása van a vizsgálat kimenetelére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×