eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Hurrikánná erősödött a Bill trópusi vihar

Hurrikánná erősödött hétfőn a Bill trópusi vihar, s ezzel az idei viharévad első atlanti hurrikánja lett - jelentette a miami országos hurrikánközpont (NHC).

Egy trópusi vihar akkor válik hurrikánná, ha szeleinek ereje eléri az óránkénti legalább 119 kilométert. Szárazföld fölé érve általában veszít erejéből.

Bill még igen messze van a lakott területektől: közép-európai idő szerint 11 órakor az Atlanti-óceán közepén örvénylett, 1870 kilométerre a Kis-Antilláktól. Ezután nyugat-északnyugati irányt vett, óránként 35 kilométeres sebességgel haladva 120 kilométeres szeleket keltve - közölte az NHC.

Az amerikai központ szerint Bill tartani fogja ezt az irányt, két napon át erősödik, és "szerdára nagy hurrikánná válhat". Június 1-jétől november 30-áig tart az atlanti hurrikánszezon. s a szakértők arra számítanak, hogy ebben az időszakban tíz trópusi vihar, azokból pedig négy hurrikán alakulhat ki.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×