eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Emelkedett a Tonga-szigeteki kompbaleset eltűntjeinek száma

Hatvan fölé emelkedett a csendes-óceáni Tonga-szigetek partjai előtt történt kompbaleset eltűntjeinek száma - jelentette be a rendőrség.

A szerda éjjel elsüllyedt, Princess Ashika nevű kiöregedett vízi járművön a kompot működtető társaság közlése szerint 117 ember volt, jóval több a hajó névleges befogadóképességénél.

A mentőalakulatok 53 embert, javarészt a baleset pillanatában a fedélzeten tartózkodó férfiakat tudták kimenteni élve a tengerből, s eddig mindössze két holttestet találtak. Az utasok között hat külföldi is volt, a megtalált halálos áldozatok egyike egy brit állampolgár.

Ausztrália és Új-Zéland bejelentette: búvárokat küldenek a Tonga-szigetekre, hogy segítsék az eltűntek, köztük nők és gyerekek felkutatását, akik a szerencsétlenség idején a komp belsejében aludtak, és így kevesebb esélyük volt a megmenekülésre. Az elsüllyedt hajótest 35 méteres mélységben fekszik a tengerfenéken.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×