eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nincs második túlélője a jemeni gép katasztrófájának

Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár cáfolta, hogy második túlélője lenne a Comore-szigeteknél lezuhant jemeni gép katasztrófájának.

"Szeretném cáfolni ezt az értesülést. Téves információ volt" - mondta a terület fővárosában, Moroniban tartózkodó tisztviselő a France Info rádióállomásnak.

Korábban a legjelentősebb Comore-szigeteki kórház utasítást kapott: készüljön fel arra, hogy fogadja a jemeni repülőgép előző napi katasztrófájának egy újabb túlélőjét.

Kedden egy 14 éves lányt mentettek ki, akire a víz felszínén hánykolódva bukkantak rá. Annyi ereje sem volt, hogy a feléje dobott mentőövet elkapja. A mentőalakulat egy embere ugrott be a vízbe érte és segített neki kijutni a vízből. A lányt egy comore-i kórházban ápolják, jól van. Apja azt közölte, a lány nem tud úszni és mentőmellényt sem viselt. A 14 éves lány Franciaországból utazott a Comore-szigetekre, hogy édesanyját meglátogassa.

Közben azonosították a kedden lezuhant jemeni utasszállító gép fekete dobozának helyét. Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár elmondta, hogy a repülési adatokat rögzítő berendezés jeleit még kedd délután fogta fel egy légi járőr negyven kilométerre a partoktól. A térségbe érkezik szerdán a Rieuse francia hajó, és megkezdi a fekete doboz kiemelését - tette hozzá az államtitkár, aki a helyszínre utazott.

A Yemenia légitársaság Airbus A310-es típusú gépe a jemeni fővárosból, Szaanából tartott Moroniba, a Mozambiki-csatornában, Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra és az afrikai kontinenstől is hasonló távolságra keletre fekvő Comore-szigetek fővárosába. Rossz időjárási körülmények - száz kilométeres széllökések - között zuhant le a célállomástól nem messze a kedd kora hajnali órákban. A fedélzetén 142 utas és 11 fős személyzet tartózkodott.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×