INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Nincs második túlélője a jemeni gép katasztrófájának

Infostart / InfoRádió
Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár cáfolta, hogy második túlélője lenne a Comore-szigeteknél lezuhant jemeni gép katasztrófájának.

"Szeretném cáfolni ezt az értesülést. Téves információ volt" - mondta a terület fővárosában, Moroniban tartózkodó tisztviselő a France Info rádióállomásnak.

Korábban a legjelentősebb Comore-szigeteki kórház utasítást kapott: készüljön fel arra, hogy fogadja a jemeni repülőgép előző napi katasztrófájának egy újabb túlélőjét.

Kedden egy 14 éves lányt mentettek ki, akire a víz felszínén hánykolódva bukkantak rá. Annyi ereje sem volt, hogy a feléje dobott mentőövet elkapja. A mentőalakulat egy embere ugrott be a vízbe érte és segített neki kijutni a vízből. A lányt egy comore-i kórházban ápolják, jól van. Apja azt közölte, a lány nem tud úszni és mentőmellényt sem viselt. A 14 éves lány Franciaországból utazott a Comore-szigetekre, hogy édesanyját meglátogassa.

Közben azonosították a kedden lezuhant jemeni utasszállító gép fekete dobozának helyét. Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár elmondta, hogy a repülési adatokat rögzítő berendezés jeleit még kedd délután fogta fel egy légi járőr negyven kilométerre a partoktól. A térségbe érkezik szerdán a Rieuse francia hajó, és megkezdi a fekete doboz kiemelését - tette hozzá az államtitkár, aki a helyszínre utazott.

A Yemenia légitársaság Airbus A310-es típusú gépe a jemeni fővárosból, Szaanából tartott Moroniba, a Mozambiki-csatornában, Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra és az afrikai kontinenstől is hasonló távolságra keletre fekvő Comore-szigetek fővárosába. Rossz időjárási körülmények - száz kilométeres széllökések - között zuhant le a célállomástól nem messze a kedd kora hajnali órákban. A fedélzetén 142 utas és 11 fős személyzet tartózkodott.

A címlapról ajánljuk