eur:
394.57
usd:
369.67
bux:
65738.49
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Életfogytiglan a beszláni túszejtőnek

Az orosz bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a 2004 szeptemberi beszlani iskolai túszejtést végrehajtó terroristák csoportjának egyetlen életben maradt tagját.

A vádlottra az ügyész halálbüntetés kiszabását kérte. A bíró az ítélet kihirdetésekor azt mondta: Nurpasi Kulajev valójában halálbüntetést érdemelt volna, de mivel Oroszország az Európa Tanácshoz való csatlakozása miatt moratóriumot hirdetett a főbüntetés alkalmazására, így a bíróság a második legsúlyosabb büntetést szabta ki.

A 25 éves vádlott a büntetőperben elismerte, hogy részt vett a túszejtő akcióban, de tagadta, hogy bárkit is megölt volna.

Fegyveres terroristák több száz iskolás gyermeket és felnottet ejtettek túszul 2004. szeptember elsején az észak-oszétiai Beszlan 1-es számú iskolájának tanévnyitó ünnepségén.

Szeptember 3-án a túszejtők és az orosz biztonsági erők alakulatai közötti tűzharcban 331 ember - köztük 186 gyermek - vesztette életét, több százan megsebesültek.

A terrorista akció megszervezését Samil Bászájev csecsen hadúr vállalta magára.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×