eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét tudósíthat Iránból a CNN

Az iráni elnök ismét engedélyezte a CNN tevékenységét a közel-keleti országban, miután az amerikai hírtelevízió bocsánatot kért az államfő korábbi nyilatkozatának pontatlan tolmácsolása miatt.

Az iráni kulturális minisztérium hétfőn megtiltotta a televízió munkatársainak, hogy az országba utazzanak, mert a hírtelevízió tolmácsa Mahmúd Ahmadinezsád szombati államfői beszédének közvetítésekor az atomtechnológia helyett az atomfegyver szót használta.

Az élő tudósításban az hangzott el, hogy Irán atombomba birtoklására törekszik.

A CNN hétfőn bocsánatot kért Teherántól. Az amerikai hírtelevízió közleményében elismerte, hogy egy fordítási hiba miatt pontatlanul adta vissza az államfő szavait.

Az amerikai hírcsatornának nincs állandó irodája Iránban, de tudósítói korábban rövid időtartamra beutazási engedélyt kaptak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×