eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Amerikai szankciók Iránnak szállító cégek ellen

Az Egyesült Államok szankciókat rendelt el hat kínai, két indiai és egy osztrák céggel szemben, amiért katonai technológiát szállítottak Iránnak - közölte a washingtoni külügyminisztérium

A rendelkezés szerint az érintett vállalatok nem kereskedhetnek az amerikai kormánnyal vagy amerikai cégekkel, és nem kaphatnak engedélyt bizonyos amerikai termékek vásárlására. A büntetőintézkedések december 23-án léptek életbe.

Washington 2000-ben fogadta el azt a törvényt, amelynek célja, hogy megakadályozzák atom-, biológiai és vegyi fegyverek kifejlesztését Teheránban. A Fehér Ház attól tart, hogy Irán - békésnek hirdetett atomprogramja keretében - nukleáris fegyver előállításán dolgozik.

A kínai külügyminisztérium tiltakozott Washington "önkényes" döntése ellen, emlékeztetve arra, hogy Peking komoly és felelős lépéseket tett a katonai exportok ellenőrzésére, egyben pedig felszólította az Egyesült Államokat, hogy vonja vissza a döntést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×