eur:
394.13
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
hőség kánikula strand nyaralás medence fürdő napozás fürdőruha pihenés relaxáció lazítás
Nyitókép: Alexander Spatari/Getty Images

CIB Bank: a magyarok több mint harmada nem is tervez nyaralni, aki igen, spórol

A nyári utazást tervező felnőtt magyar lakosság 80 százaléka takarékoskodik a nyaralása érdekében, és a legtöbben folyamatosan spórolnak azért, hogy pihenni mehessenek - derül ki a CIB Bank megbízásából készült friss felmérésből.

Reprezentatív kutatást végeztünk a 18 év feletti lakosság körében, és mint bank, arról érdeklődtünk, hogy hogyan teremtik elő, hogyan takarítják meg a nyaraláshoz szükséges pénzt - mondta az InfoRádiónak Vasas Norbert, a CIB Bank Prémium és Privát Banki Szegmens Menedzsment vezetője.

Az eredmények szerint a 40 év alattiak átlagosan egy picit rövidebb ideig takarítanak meg, négy hónapnál kezdik. Ezzel szemben az idősebb korosztálynál az látszik, hogy folyamatosan tesznek félre.

A válaszadók 80 százaléka spórol a nyaralásra valamilyen formában, vagy folyamatosan, vagy egy-két hónapon át.

Vasas Norbert elmondta: a válaszok alapján az emberek főként a szórakozást fogják vissza, például nem mennek moziba, étterembe, koncertre, vagy éppen a ruházkodást fogják vissza, netán jobban beosztják a havi kosztpénzt. De olyanok is vannak, akik extra munkát vállalnak, hogy a nyaralás fedezéséhez szükséges többletbevételt előteremtsék.

A CIB Bank Prémium és Privát Banki Szegmens Menedzsment vezetője elmondta: a kutatás eredménye alapján a magyarok 34 százaléka egyáltalán nem tervez nyaralni menni idén, a többiek viszont igen, de csak belföldön, és 7 százalék válaszolta azt, hogy kül- és belföldön is nyaral majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×