eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Young caucasian female tourist checking the arrival departure board on airport in Budapest.
Nyitókép: urbazon/Getty Images

Orbán Viktor után Nagy Márton is megszólalt a reptérvásárlásról

„Maradjunk annyiban, a közeljövőben” – így reagált arra az újságírói kérdésre Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, hogy Orbán Viktor kedden közölte, a Ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül az állam többségi tulajdonába.

„Tájékoztatásul szívesen elmondom önnek, hogy reményeink szerint az önök koalíciós partnere által eladott ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül az állam többségi tulajdonába” – közölte Orbán Viktor – hétfőn a parlamentben – válaszolva az LMP-s Kanász-Nagy Máténak, aki egyebek mellett a repülőtérre vezető vasútvonallal kapcsolatban kérdezte a kormányfőt.

Kedden Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert is megkérdezték a tranzakcióról a Versenyképességi Konferencián. „A vételárat nem tudom megerősíteni, hiszen még nincs aláírva a szerződés. Azt tudom megerősíteni, hogy 80:20-as a vásárlás, tehát ez az arány lesz a francia és magyar részről. Ha megtörténik a megállapodás, akkor tárgyalásokat kezdünk a katari hatósággal, amely közben is be akart lépni. Ugyanakkor mi most azt mondtuk, hogy előbb írjuk alá a megállapodást” – fogalmazott a tárcavezető, aki szerint

annál az árnál, ami a média lebegtet (3-4 milliárd euró), kedvezőbb lesz a vételi ár

– számolt be az Index.

„Értem, hogy a rendszerváltás óta ez a legnagyobb megállapodás, de ez egy nagyon komplex vásárlás. Azt tudom mondani, jelen pillanatban csak a jogi, papírmunka van hátra. A jogászainkra várunk, hogy megszülessen a végleges szerződés. Lesz tulajdonosi és a finanszírozással kapcsolatos szerződés is” – összegezte Nagy Márton, hozzátéve, minden tárgyalás a végéhez közelít, a „repteret megvesszük”.

Arra a kérdésre, Orbán Viktor miniszterelnök miért mondta, hogy napokon belül, Nagy Márton közölte, ez technikai kérdés, lehet, két héten vagy egy hónapon belül. „Maradjunk annyiban, hogy a közeljövőben” – idézi szavait a hírportál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×