eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Playstation 5 konzol reklámja a Sony Corporation multinacionális elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari vállalat tokiói székházánál 2021. február 3-án. A december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében a Sony működési nyeresége az egy évvel korábbihoz képest 19,7 százalékkal, 359,2 milliárd jenre, adózott eredménye 62 százalékkal, 371,9 milliárd jenre, bevétele pedig 9,5 százalékkal, 2700 milliárd jenre emelkedett.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Mintha épp vészjelzést adna le a PlayStation

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.

"Rendkívül nehéz döntést hoztunk, hogy a helyi törvények és a konzultációs folyamatok függvényében világszerte mintegy 8 százalékkal, azaz körülbelül 900 fővel csökkentjük a teljes létszámunkat" - közölte Jim Ryan, a PlayStation vezetője. "Alapos mérlegelés és számos, több hónapon át tartó vezetői megbeszélés után világossá vált, hogy változtatásokra van szükség az üzletág további növekedése és a vállalat fejlesztése érdekében" - írta a PlayStation alkalmazottainak küldött belső körlevelében.

Az elbocsátások számos PlayStation studiót érintenek, köztük az amerikai Insomniac Games és a Naughty Dog, a hollandiai Guerrilla Games és a brit Firesprite stúdiót is. A Sony bezárja a PlayStation VR-játékokat fejlesztő londoni stúdióját az Egyesült Királyságban.

Az elbocsátások bejelentésére pár nappal azt követően került sor, hogy a Sony nem érte el a PS5 eladási célját, aminek következtében a Sony részvényeinek árfolyamcsökkenése 10 milliárd dollárral vitte le a cég piaci tőkeértékét.

Az egész számítógépes játékiparon elbocsátási hullám söpör végig az utóbbi időkben. A Microsoft a múlt hónapban 1900 Activision Blizzard és Xbox alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes Microsoft Gaming részleg mintegy 8 százaléka. A Unity szintén a múlt hónapban elbocsátotta alkalmazottainak 25 százalékát, a Discord pedig alkalmazottainak 17 százalékát.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×