eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Szakértő: több domináns trend is van a használt autók piacán

Jól indult 2023-ban az első hónapokban a használtautó-piac, de szokás szerint nyáron számottevően apadt az érdeklődés – mondta Tóth Péter, a WeltAuto Centrum értékesítési igazgatója.

Tavaly az importautók iránt valamivel csökkent a kereslet, és ez a trend az elmúlt hónapok adatai alapján továbbra is. Igaz, figyelembe kell venni a használtautó-piac szezonális hullámzását, amelyben a tavaszi és az őszi időszakok szoktak erőteljesek lenni – mondta az InfoRádióban a WeltAuto Centrum értékesítési igazgatója.

Tóth Péter szerint a fiatal használt autókra elsősorban az új autók árazása van hatással, ugyanakkor a keresletet természetesen a gazdasági helyzet, az infláció, a vásárlókat foglalkoztató egyéb körülmények is befolyásolják, és recesszióban visszafogják vagy elhalasztják a vásárlásokat, illetve alacsonyabb árszegmensben gondolkoznak. Viszont annak, hogy az inflációs környezet a korábbinál már sokkal kielégítőbb, és ezzel párhuzamosan a kamatkörnyezet is attraktívabb az ügyfelek számára, egyértelmű jelei vannak a piacon.

Trendek

A fiatalabb használt autóknál továbbra is keresettek az SUV modellek, részben a magas üléspozíció, részben a többféle célú felhasználás miatt, részben pedig azért, mert a gyártók is egyre inkább ebbe az irányba tendálnak. Városi közlekedésre továbbra is a kis teljesítményű, automata váltós kocsikat keresik, de általánosan elmondható a szakember szerint, hogy egyre inkább áttérnek a vásárlók az automaták használatára. Manapság már a legtöbb autót ilyen sebességváltóval veszik meg, és ez a trend tartósnak látszik. Tóth Péter szerint hosszú távú, városon kívüli utazásokra továbbra is a dízelüzemű autókat választják a vásárlók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×