eur:
395.51
usd:
364.43
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Napelemek a Nógrád megyei Szügy községben a napelempark átadása napján, 2019. március 29-én. A hétmilliárd forintos beruházás tízezer család villamosenergia-igényét képes biztosítani.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Bevásárol az MVM, 35 ezer háztartás érintett

Jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját az MVM csoport, a december 7-én lezárult tranzakció értelmében a megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a CMC, a Genertec International csoport tagjának fejlesztésében épült és tulajdonában lévő kaposvári 100 MWe beépített kapacitású napelemes erőművet, amely Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőműve.

Az MVM közleménye szerint a kaposvári napelemes erőmű megvásárlásával az MVM csoport nagy mértékben hozzájárul megújuló energiatermelési stratégiája megvalósításához, dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

Az MVM tulajdonába került napelemes rendszer évi átlagban mintegy 150 gigawattóra (GWh) villamos energiát tud megtermelni, ami

több mint 35 000 háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti

amellett, hogy éves szinten mintegy 140 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása.

Az MVM csoport egyre bővülő megújuló termelői kapacitásával nagyban hozzájárul az energiafüggetlenség elősegítéséhez és a zöld átmenet megvalósításához - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×