eur:
389.78
usd:
359.58
bux:
66161.81
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: auto-motor-und-sport.de

Hatalmas előzésbe kezdett a Moszkvics

A múlt hónapban a szovjet időkből származó Moszkvics betört a tíz legnépszerűbb autómárka közé Oroszországban.

A novemberi újautó-eladások 113 százalékkal haladták meg Oroszországban az egy évvel korábbit, miután a hónap során 109 760 járművet állítottak forgalomba. Az eladások ugrásszerű növekedése részben a tavalyi alacsony bázisnak köszönhető, miután számos nyugati autómárka tavaly kivonult az országból – írja a vg.hu.

A Moszkvicsok gyártása idén kezdődött egy moszkvai üzemben, amit az orosz állam a Renault-tól vásárolt meg tavaly, szimbolikus egyrubeles áron. A Moszkvics 3 valójában egy JAC Sehol X4, amit kínai alkatrészekből szerelnek össze a moszkvai gyárban.

A Moszkvics a kilencedik helyen állt az eladások listáján, miután a márka jelzését viselő autókból 1910-et adtak el novemberben, amivel a piac 1,7 százalékát szerezte meg. A januártól novemberig tartó időszakban pedig összesen 10 676 Moszkvicsot adtak el Oroszországban.

A legnépszerűbb orosz autómárka továbbra is a Lada, ami a piac 29,8 százalékát szerezte meg, miután 32 651 autót adott el novemberben. A legnépszerűbb autók listáján a többi helyezést főként kínai márkák foglalják el, leváltva az országból kivonuló európai és japán márkákat.

A kínai autók a piac több mint 56 százalékát szerezték meg, mielőtt újraindult volna az oroszországi termelés. Az Autostat szerint november végéig 939 254 új autót helyeztek forgalomba az országban, ami 65 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×