eur:
390.16
usd:
365.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Farmer in tractor preparing land with seedbed cultivator, sunset shot
Nyitókép: valio84sl/Getty Images

Új konstrukció segíti az agrárágazatot

Az agrárágazat gazdasági nehézségeinek enyhítésére a kormány egy új, többlettámogatott Agrár Széchenyi Kártya konstrukció létrehozásáról döntött; az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően most 5 százalékos nettó kamattal, maximum 100 millió forint összegben, 1, 2 vagy 3 évre igényelhető hétfő óta - közölte Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt.

Az agrárium vállalkozóinak támogatása a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM), az Agrárminisztérium (AM) és a KAVOSZ közös missziója. A kormány és a KAVOSZ együttműködésének eredményeként az új, kifejezetten az agrárszektor vállalkozóinak támogatását és az általuk fizetendő kamatterhek jelentős enyhítését célzó folyószámlahitel rekordidő alatt került bevezetésre - hangsúlyozta a közleményben Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A kiemelt támogatású konstrukcióban minden, az alapvető feltételeknek megfelelő agrárvállalkozás részesülhet, külön speciális feltételnek, kitételnek való megfelelés nélkül. A konstrukció keretében a hitelszerződések megkötésére 2024. június 29-ig van lehetőség - írták.

A közlemény idézte Lóga Mátét, a GFM gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkárát, aki kiemelte, hogy "a jelenlegi nehéz, szankciók sújtotta gazdasági helyzetben és az ennek következményeként kialakult magas kamatkörnyezetben az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ rendkívül jelentős segítséget jelent a szektor szereplői számára. A kormány célja, hogy a kamattámogatott hitellel hozzájáruljon a munkahelyek megvédéséhez és az agrárvállalkozások versenyképességének növeléséhez". Ahhoz, hogy 2024-ben a kormány helyreállítsa a gazdasági növekedést, a jól teljesítő, beruházó és fejlődő agrárvállalkozásokra is szükség van - tette hozzá az államtitkár

Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+ konstrukcióra vonatkozó részletes információk, az Üzletszabályzat és az igényléshez szükséges dokumentumok elérhetőek a www.kavosz.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×