eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: hold.hu

Új vezérigazgató a Hold Alapkezelő élén

A Hold Alapkezelő közgyűlést tartott, amin Szabó Balázst nevezték ki a vállalat új vezérigazgatójának. Bilibók Botond 18 év operatív vezetés után tulajdonosként és felügyelőbizottsági tagként segíti tovább az alapkezelő munkáját.

A Hold Alapkezelő Zrt. egy közel 30 éve működő független szellemi műhely, ahol húszfős szakképzett portfóliókezelői csapat kezeli intézményi és magánbefektetők 600 milliárd forint összértékű megtakarításait.

Bilibók Botond vezetése alatt a Hold felkerült a legértékesebb magyar tulajdonú vállalatok listájára, a pénzügyi szolgáltatók között a legelőkelőbb helyen. A közel 18 éves időszakban a Hold az egyik legnagyobb vagyonkezelő társasággá fejlődött, a befektetési alapkezelés mellett erőteljes privát vagyonkezelési és izgalmas és egyedülálló újdonságként online vagyonkezelési szolgáltatásokkal erősített. Mára a Hold bír a régió legnagyobb portfóliókezelői és elemzői csapatával, és a magyar piacon egyedüliként nemzetközi mandátumokkal is rendelkezik.

„Mindezt a Hold működésének elmúlt 30 évében, kurzusoktól függetlenül, szervezett építkezéssel értük el. Kis, néhány fős társaságból közel százfős vállalattá fejlődtünk. Ez volt az első és minden bizonnyal egyetlen munkahelyem. Nem tudok eléggé hálás lenni a sorsnak, hogy mindez így alakult” – hangzott el a felügyelőbizottsági tagként a Hold vérkeringésétől továbbra sem eltávolodó tulajdonostól, aki szerint a vállalat életében és szolgáltatásaiban minden adott a következő évtizedek stabilitásához és eredményességéhez.

Szabó Balázs fiatal, bizonyított, belsős munkatársként, többéves tudatos „átadás-átvétel” után kapott most bizalmat a Hold vezérigazgatójaként. Nyolc éve dolgozik az alapkezelőnél: kezdetben elemzőként, majd a Hold Expedíció Befektetési Alap portfóliókezelőjeként, négy éve az operatív menedzsment tagjaként, év eleje óta pedig vezérigazgató-helyettesként dolgozott, illetve a Hold After Hours-podcast egyik műsorvezetője.

Az új vezérigazgató kiemelte, "szellemi műhely, szoktuk mondani magunkról – én ennek megtartására, formálására vállalkozom. Botondtól tanultam: ha egy képzett, jól motivált ember azt csinálhatja, amit szeret, annak előbb-utóbb lesz eredménye. Ebben a közel százfős cégben ki kell nevelnünk vagy meg kell keresnünk a legambiciózusabb portfóliókezelőket, bankárokat és más dolgozókat, meg kell teremtenünk számukra a legjobb környezetet. Vezérigazgatóként azért fogok dolgozni, hogy ezeket a kreatív szellemi energiákat a jövőben is ügyfeleink javára fordítsuk. Mit szeretnének ők? Egyszerűsítve: hosszú távon magas hozamot, alacsony kockázatot, korrekt kiszolgálást. A mi kiscéges, informális, szabad kultúránk véleményem szerint képes megadni ezt.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×