eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Egyre biztosabb, hogy összejön a Microsoft gigaüzlete

Az amerikai fellebbviteli bíróság elutasította a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) azon kérelmét, hogy a Microsoft ne vásárolhassa fel az Activision Blizzard videojáték-kiadót.

A döntés következtében úgy tűnik egy lépéssel közelebb kerültünk minden idők legnagyobb videojáték-ipar felvásárlásához, így már csak az Egyesült Királyság szabályozó hatóságai állnak a cégek között, aminek még a július 18-i határidő előtt lezárhatják az üzletet – írja a Potfolio a Bloomberg alapján.

A döntés egyben jelentős csapást mért az FTC-re és annak elnökére, Lina Khanra, aki azért próbálta megakadályozni a fúziót, mert attól tartott, hogy a Microsoft visszatartja az Activision legnépszerűbb játékait a rivális konzoloktól vagy szolgáltatásoktól.

A brit piacfelügyelet még áprilisban döntött úgy a cloud (felhőalapú) gaminggel kapcsolatos aggályokra hivatkozva, hogy nem engedélyezi a felvásárlást, ami ellen a Microsoft jogorvoslattal élt. A meghallgatásra július 24-én került volna sor a fellebbviteli bíróság előtt, ám most a redmondiak a versenyhivatallal egyetértésben a pereskedés felfüggesztését kérvényezték. A felek inkább megpróbálnak mindenki számára elfogadható kompromisszumra jutni, a Microsoft kész olyan ajánlatot tenni, ami figyelembe veszi a Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóság (CMA) kifogásait.

Az Activision Blizzard és a hozzá tartozó stúdiók olyan játéksorozatok fejlesztői, mint a Call of Duty, a Warcraft, a Diablo, a Candy Crush és az Overwatch. Ezekkel a világ 190 országában mintegy 400 millióan játszanak.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×