eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Real estate agent and customers shaking hands together celebrating finished contract after about home insurance and investment loan, handshake and successful deal.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Ismét kimerült egy hitelprogram, örülnek a nagy érdeklődésnek

Alig több mint egy hónap leforgása alatt összesen mintegy 200 milliárd forint összegű hitelkérelem érkezett be az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram beruházási konstrukciójára. A várakozásokat felülmúló, hatalmas érdeklődéssel zajló Beruházási Hitelek alprogramra vonatkozó hitelkérelmek befogadását az EXIM Magyarország felfüggeszti. Azt ígérik, hamarosan folyósítják az összegeket.

Több mint 1000 hazai vállalat jelentkezett február 1-je óta az EXIM Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramra, ebből 160 vállalkozás a beruházási hitel alprogramra. Az EXIM Magyarország a hitelprogram meghirdetésekor 200 milliárd forint összegű keretet különített el a beruházási hitelkonstrukcióra, ez a keretösszeg a tegnapi nap folyamán megtelt, így a pénzintézet a további kérelmek befogadásának felfüggesztése mellett döntött annak érdekében, hogy egyetlen olyan hazai vállalat se maradjon forrás nélkül, amely már beadta igényét és megfelel az igénylési feltételeknek.

A folyósítás mielőbbi elkezdése érdekében a bank törekszik a hitelkérelmek gyors elbírálására. A már beérkezett 500 milliárd forint összértékű Forgóeszköz hiteligényekről a döntést hétfőig meghozta az EXIM Magyarország. A támogatási döntés kézhezvételét követően a kereskedelmi bankoknak a forgóeszközhitelek esetében 30, a beruházási hiteleknél 90 nap áll rendelkezésükre a refinanszírozási szerződés megkötésére, így

várhatóan március végén, illetve április elején megkezdődhet a hitelek folyósítása is.

„A háború és a szankciók sújtotta környezetben a jelenlegi kedvezőtlen kamatkörnyezet és az energiaárak drasztikus emelkedése miatt szükséges volt egy olyan program elindítása, amely erre reagál és segítséget nyújt a hazai vállalatoknak, de így is minden várakozásunkat felülmúlta a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram iránti hatalmas érdeklődés. Azonban még nem pihenhetünk, a hitelkérelmek elbírálása folyamatosan zajlik és törekszünk rá, hogy mielőbb megszülessenek a támogatási döntések és elkezdődhessenek a kifizetések.” – mondta Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója.

Az EXIM Magyarország február 1-jével összesen 700 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelcsomagot, amelynek célja, hogy a turbulens gazdasági hatásoknak kitett magyar vállalatoknak gyors, kézzelfogható segítséget nyújtson rugalmas és kedvező feltételű hitelek formájában. A program keretein belül beruházási-, forgóeszköz- és zöld hitel igényelhető, kedvezményes, fix kamatozással, amely jelentősen hozzájárul a magyar vállalkozások versenyképességéhez, egyúttal a magyar gazdaság támogatásához

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×