eur:
390.75
usd:
358.94
bux:
72578.18
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Bernhard Lang/Getty Images

Nagyot drágul a villanyautók töltése a Molnál

Árat emel november elsejétől a Plugee villanyautótöltő-szolgáltatásban a Mol. Mind a váltóáramú, mind az egyenáramú töltésért többet kell majd fizetni a hálózathoz tartozó állomásokon.

A regisztrált ügyfeleknek a 11-43 kW teljesítményű AC-töltés esetén a jelenlegi 109 helyett 149 forintot kell majd fizetniük 1 kWh-ért, ami 36,7 százalékos drágulást jelent – számolt be a Hvg.hu.

Az 50-75 kW-os, illetve ennél nagyobb teljesítményű DC-töltési szolgáltatás tekintetében 155-ről 179 forintra növekszik 1 kWh ára, vagyis 15,5 százalékkal emelkedik a tarifa.

Az eseti felhasználók sem maradnak ki az emelésből: nekik az AC töltés tarifája 119 forint helyett 159 forint lesz kilowattóránként, ami 33,6 százalékos drágulást jelent, míg a DC töltés ára 165-ről növekszik 189 forintra, ez pedig 14,5 százalékos emelkedés.

A 31. perctől felszámított percdíj továbbra is egy forint marad.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk
Mezőgazdaság

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×