eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla
Michael OLeary, a Ryanair vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a légitársaság Belgiumból induló nyári járatairól Brüsszelben 2021. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Rendkívüli bejelentést tett a Ryanair-vezérigazgató Budapesten

Nem szüntetik meg a budapesti bázisukat, de a tervezett növekedés helyett járatokat törölnek, illetve ritkítanak – közölte Ryanair-vezérigazgató Michael O’Leary.

Tíz budapesti járattal tervezték bővíteni a télen a kapacitásukat, de sajnos ebből semmi nem lesz – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Michael O’Leary Ryanair-vezérigazgató. Rossz hírekről lesz szól – jelentette be előre.

A kormányzati intézkedésekkel indokolta a Ryanair friss döntését. Kifejtette, hogy a légiközlekedési szektort különadóval sújtotta a magyar kormány, pedig a légitársaságok nagy veszteségeket szenvedtek el az elmúlt két évben. Bár a kormány azzal védekezik – mondta –, hogy a különadó a földi kiszolgálókat sújtja, erre azzal felel a vezérigazgató, hogy az a rekordveszteségeket elszenvedő légiközlekedési szektorban csapódik le. Nem fogadják el ezt a kormányzati érvelést, mert azt a cégek áthárítják a légitársaságokra. Ezért emeltek a repülőjegy-áraikon.

Ezek a kormányzati intézkedések Magyarország versenyképességét csökkentik – mondta. A régióban más országok vonzóbbakká válnak ezzel – tette hozzá. Később arról is beszélt, hogy Budapest légiközlekedése egyértelműen drágább több régiós vetélytársánál, és ez hátrányosan érinti a magyar turizmust.

A döntés tehát: nem zárják be a budapesti a bázisukat, de

nyolc járatukat leállítják, hetet megritkítanak,

45 járatuk üzemel tovább – mondta Michael O’Leary. Ezzel 4,5 millió utasról 4 millió alá esik a ryanaires utasszám a következő 12 hónapban Budapesten.

Aról nem esett szó, hogy mely járatokat érintik a csökkentések.

Növekedni akartak, de profitadóra válaszként ezeket a lépéseket kellett megtenniük – fűzte hozzá a Ryanair vezérigazgatója. Megismételte korábbi kijelentését: hülye, idióta adónak tartja a kormány által a légi szektorra kivetett extraprofitadót.

(Nyitóképünkön Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a légitársaság Belgiumból induló nyári járatairól Brüsszelben 2021. július 1-jén.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×