eur:
388.63
usd:
361.35
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az 59. Közgazdász-vándorgyűlésen a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2021. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Varga Mihály fontos ajánlásra hívta fel a figyelmet

A Standard & Poor's stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: a hitelminősítő szerint 7 százalékos gazdasági fellendülés volt tavaly Magyarországon, amely az egyik legerősebb az EU-ban. Az idei évre is magas ütemű, több mint 5 százalékos bővülésre számítanak. (A KSH frissen publikált tavalyi GDP-adatairól itt írtunk.)

Jelentésükben kiemelik, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen javult a magyar államadósság összetétele, a devizaarány mellett a külföldiek kezében lévő adósság arányát is sikerült csökkenteni. A következő évekre mérséklődő államadóssággal és költségvetési hiánnyal számolnak Magyarországon – írta a pénzügyminiszter Facebook-posztjában.

Varga Mihály emlékeztetett:

az elmúlt fél évben mindhárom nagy hitelminősítő kedvező értékelést adott Magyarországról.

Tavaly szeptemberben a Moody's felminősítette Magyarországot, idén januárban a Fitch Ratings erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott osztályzatát, most pedig a S&P tartotta fent kedvező besorolását.

"Az elmúlt évtized munkájával hazánk eljutott oda, hogy Magyarországot még egy válság után is befektetésre ajánlja mindhárom nagy hitelminősítő" – emelte ki a pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×