eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et

A cég AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja működését.

Lezárult a tranzakciós folyamat, amelynek keretében az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et, amely ezentúl leányvállalatként, az AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja működését - közölte a két társaság közös közleményben.

Az állami távközlési és infokommunikációs portfólió konszolidációjának keretében augusztus elején született a döntés arról, hogy az MVM Energetika Zrt. adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re. az MVM NET Zrt.-ben lévő 100 százalékos részesedését.

Az AH NET csatlakozásával az Antenna Hungária az eddigieknél magasabb szinten és minőségben tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, szélesebb szolgáltatási portfoliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira - jegyezték meg. Az így kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása.

Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is - emlékeztettek a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×