eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Európai roaming: még kedvezőbb feltételeket akar az EP

Az Európai Parlament újabb 10 évre akarja meghosszabbítani a roaming-rendeletet. Ugyanakkor már több feltételt is támaszt a szolgáltatók irányába.

2017 júniusában szűntek meg a mobil roamingdíjak az Európai Unióban. Az európai előfizetők azóta felár nélkül tudnak telefonálni, SMS-t küldeni és adatforgalmat használni az egész közösségben, valamint Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben is.

A roaming tehát nem kerülhet többe, mint az otthoni használat.

„A jelenlegi szabályozás jövőre jár le, és mi megragadjuk az alkalmat, hogy javítsuk az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás minőségét” – ígéri Angelika Winzig, az Európai Néppárt osztrák képviselője.

Az 5G és más új technológiák bevezetése, valamint az egyre több adatot használó egyre több telefonelőfizető azt jelenti, hogy a régi szabályokat át kell írni. Emellett a koronavírus-világjárvány megmutatta, mennyire rá vagyunk utalva a kommunikációs technológiákra.

Az Európai Parlament újabb 10 évre akarja meghosszabbítani a roaming-rendeletet, és ezúttal még messzebb akar menni. Jobb szolgáltatást akar biztosítani az előfizetőknek úgy, hogy véget vet az olyan gyakorlatoknak, mint a roaming során lassított adatforgalom.

„A roaming nem különbözhet az otthoni élménytől. És tilos lesz lelassítania szolgáltatást”

– hangsúlyozta Angelika Winzig. Az EP azt is el szeretné érni, hogy a telekomcégek jobban tájékoztassák a felhasználókat a külön szolgáltatások díjairól, amikor külföldön vannak.

Tovább harmonizálják a sürgősségi hívásokat is így ingyenes lesz a hívó helyszín azonosítása az egész Európai Unióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×