eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Az útdíjköteles M9-es autóút Szent László hídra vezető szakasza Szekszárd közelében 2015. január 8-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Újabb szakasszal bővül az M9-es autóút

Egy több mint 12 kilométeres, új nyomvonalon vezetett kétsávos utat készítenek elő, amely négysávossá fejleszthető.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménye szerint az M9-es gyorsforgalmi út 51-es főút és 54-es főút közötti szakaszát készítik most elő, a nettó 62,35 millió forintos szerződéses értékű projektben a nyertesek feladata többek közt a környezeti hatástanulmány elkészítése, a környezetvédelmi engedély megszerzése és a településrendezési tervek módosítása lesz – írja a magyarepitok.hu.

A NIF beruházása az M9-esnek a szekszárdi Szent László hídhoz már korábban megépült szakaszát építi tovább kelet felé. Az 51-es úttól az 54-es útig tartó szakasz új nyomvonalon jön létre mintegy 12,3 kilométeres hosszúsággal. Az új út kétsávos lesz, de távlatban négysávos autóúttá fejleszthető, várhatóan két csomópont épül meg hozzá.

Az M9-es út végleges nyomvonala még egyeztetés alatt áll. A korábbi sajtóhírek szerint Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget érintve jut majd Kaposvárig, ahonnan Dombóvár és Szekszárd irányába folytatódhat, majd a meglévő Szent László hidat felhasználva jut át a Dunán az Alföldre.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×