eur:
370.21
usd:
344.95
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Empty egg shelves in a grocery store or supermarket. Hoarding food due to Coronavirus outbreak. Prepare food supplies for the worst case of COVID-19 pandemic. Stockpiling crisis all around the world.
Nyitókép: Zephyr18/Getty Images

Három százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Az élelmiszerüzletekben még ennél is magasabb a növekedést mutató szám.

Júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 2,5 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 3,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júliusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 3,7 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,6 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,9 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene tavaly júliushoz mérve.

2021. január-júliusban - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 2,1 százalékkal nagyobb volt az üzletek forgalma, mint az előző év azonos időszakában.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×