eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (b), Nagy István agrárminiszter (k) és Geert Schwaanenburg, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója (j) megtekinti a komlófeldolgozó gépet Kastélyosdombón 2020. augusztus 29-én. Idén 150 millió forinttal segíti az agrártárca komlóültetvények telepítését.
Nyitókép: Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (b), Nagy István agrárminiszter (k) és Geert Schwaanenburg, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója (j) megtekinti a komlófeldolgozó gépet Kastélyosdombón 2020. augusztus 29-én. MTI/Sóki Tamás

Feldman Zsolt: a magyar alapanyagok használatával erősebb lehet a gazdaság

Komlótermesztésben segít az agrártárca.

A hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatával erősebb, egészségesebb lehet a magyar gazdaság, és jobban képes ellenállni a világgazdaság "különböző hullámzásainak" - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kastélyosdombón.

Feldman Zsolt a Heineken Hungária Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet komlószüreti ünnepségének megnyitóján elmondta: Kastélyosdombón második alkalommal takarítják be a sörök alapanyagául szolgáló komlót az első kísérleti hektárról, a jövő évtől pedig további jelentős területeken indulhat meg a szüret a településen.

A kistelepülésen megvalósuló sikeres mintaprojekt után az Agrárminisztérium támogatásával újabb 13 hektáron telepítettek komlót, segítve az élelmiszeripar számára a hazai alapanyagokhoz való hozzájutást - emlékeztetett.

A kormányzat és az agrártárca arra biztat minden magyar élelmiszer-feldolgozással foglalkozó társaságot, hogy fókuszáljon a hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatára - tette hozzá Feldman Zsolt.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×