eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Júliusban 3,9 százalékos volt a munkanélküliség

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH által fő mutatóként használt háromhavi mozgóátlag 197 ezres munkanélküli létszámot mutat a május-júliusi időszakra, a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék volt. A 15-74 éves munkanélküliek száma 27 ezerrel, míg a munkanélküliségi ráta 0,6 százalékponttal csökkent az egy évvel korábbiról.

A 15-24 évesek munkanélküliségi rátája egy év alatt 0,1 százalékponttal, 14,7 százalékosra mérséklődött. Az összes munkanélküli több mint egyötöde a fiatalok közül került ki. A 25-54 éves korosztály munkanélküliségi rátája 0,6 százalékponttal, 3,4 százalékosra, az 55-74 éveseké 0,5 százalékponttal, 2,9 százalékosra csökkent.

  • A férfiak körében a munkanélküliek száma 103 ezer volt, a munkanélküliségi rátájuk egy év alatt 0,6 százalékponttal, 4,0 százalékra mérséklődött.
  • A munkanélküli nők száma 94 ezerre, a munkanélküliségi ráta szintén 0,6 százalékponttal, 4,2 százalékra csökkent.

A munkakeresés átlagos időtartama 8,7 hónap volt, a munkanélküliek 33,8 százaléka legalább egy éve keresett állást közölte a KSH.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adminisztratív adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma az egy évvel korábbiról 104 ezerrel, 28,4 százalékkal, 262 ezerre csökkent. A szolgálat adatai szerint augusztusban 11 ezerrel, 273 ezerre nőtt a regisztrált álláskeresők száma.

A foglalkoztatottak száma egy kisváros lakosságával nőtt júliusban az előző hónaphoz képest - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkozástatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a KSH legfrissebb adataira reagálva.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×