eur:
394.2
usd:
369.75
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új buszok: 3,2 millió utas érintett

Mindent megteszünk, hogy a vidéki Magyarország fejlődjön - mondta Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő Esztergomban 14 új Volán-busz bemutatásán kedden.

A kormánypárti képviselő elmondta: 2010 előtt lepusztult állomások, rossz utak, elhasznált buszok voltak, ma új intermodális csomópont, megújult vasút- és buszállomás és új Credo Econell 12 szóló típusú magyar gyártmányú autóbuszok vannak.

Az elmúlt tíz év dinamikus fejlődést hozott - tette hozzá.

Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője a közmédiának elmondta: a Komárom-Esztergom megyében forgalomba állított 14 új, magyar gyártású, korszerű, alacsony padlós, kiskárosanyag-kibocsátású busz mintegy 800 millióba került, országszerte pedig több milliárd forintért több száz új buszt állítanak forgalomba.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője a rendezvényen elmondta: a 14 magyar gyártmányú új buszból tíz tatabányai, négy esztergomi telephelyre kerül.

A térség aprófalvai számára különösen fontos a fejlesztés, mert összesen 3,2 milliós utasszámot érint. A Magyar falu program, illetve a kormány útfejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb minőségű utakon közlekedhetnek az új járművek - mondta a képviselő.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×