eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pixabay.com

Munkába álltak a Magyar Bankholding új vezetői

A múlt héten három szakember kinevezésével egyidőben megkezdte a munkát a Magyar Bankholdingnál Mészáros Beatrix a leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesként - ismert, a Magyar Bankholding készíti elő az MKB, a Takarékbank és a Budapest Bank 2021-as egyesülését.

Ezen a héten az Eximbank vezérigazgató-helyetteseként Puskás András, a Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettese csatlakozik, ő felel a Magyar Bankholding kiemelt ügyeiért, kormányzati kapcsolataiért, kommunikációjáért és a fenntarthatóságért is.

Augusztus elsejével nevezték ki dr. Szomolai Csabát, aki egyesen a jegybanktól érkezett. Négy éven át ugyanis a Magyar Nemzeti Bank engedélyezésért és jogérvényesítésért felelős ügyvezető igazgatói tisztségét látta el, tagja volt a jegybank Pénzügyi Stabilitási Tanácsának.

Mint az Index összeállításában olvasható, a Magyar Bankholding tagbankjai az előzetes adatok alapján 2020-ban 47 százalékkal növelték aggregált mérlegfőösszegüket az egy évvel korábbihoz képest, ami a 22,9 százalékos piaci átlag több mint kétszerese. A Magyar Bankholding mindhárom tagja, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport külön-külön is piacrész-gyarapodást ért el tavaly.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×