eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Támogatott hitelek: még lehet egy nagy hajrá

A Sberbanknál is arra biztatják az érintetteket, hogy hosszú távon gondolkozzanak, a kedvező források idén év végéig érhetők el teljes biztonsággal - mondta a pénzintézet termékfejlesztési vezetője.

Rohannak a kis- és közepes vállalkozások a megváltozott fogyasztói igények után, ez már a hitelfelvételi célokon is világosan látszik.

"Az egyértelműen

látható volt a válságban, hogy lesznek olyan ágazatok, amelyeket egyáltalán nem nyirbál meg a válság, sőt inkább megerősödtek, ilyen volt az e-kereskedelem és az építőipar is.

Így az ő kkv-hiteligényeiket egészen más jellemezte, mint más szektorokéit. Így már a válság alatt is beruházási típusú hiteleket kerestek. A többi szektor likviditási helyzeteket próbált megoldani, hisz működni kellett, béreket fizetni; általánosan is igaz az, hogy a válság hatására azért mindenki legalább kis mértékben fékezett vagy tartalékolni próbált, biztonsági hálót képezni" - vázolta a kiindulási helyzetet az InfoRádió Üzleti reggelijében Korsósné Maku Márta, a Sberbank termékfejlesztési vezetője.

Ez az irány viszont az újranyitással szerinte gyökeresen megváltozott.

"A cégek már a beruházásokon gondolkodnak; a Sberbanknál is arra biztatjuk a vállalkozókat, hogy hosszú távon gondolkozzanak, a kedvező források idén év végéig érhetők el teljes biztonsággal, érdemes 2-3 évvel előre nézni. Elképzelhető, hogy a jövő évtől csak a piaci alapú kamatrésen tudnak a cégek hitelt felvenni, ami sokkal drágább lesz. De látszik, hogy a vállalatok is érzik, hogy így lesz" - tette hozzá Korsósné Maku Márta.

És hogy mire veszik fel a hitelt?

"Alapvetően a beruházás az irány, de természetesen vannak szezonális irányok is. Az agrárhitel is beindult, és

a jellemző humánerőforrás-hiányt is elkezdték kezelni, mégpedig gépesítéssel, egyszerűsítéssel, gyorsítással, digitalizálással,

amihez szintén forrás kell" - fejtette kia banki vezető.

Két-három éve felfutóban van a zöld technológia is - említette még meg.

A támogatott hitelek kapcsán úgy érzi, az év végéig még lesz egy nagy hajrá, a zöld, a beruházási és a kötvénykibocsátási területen várnak még felfutást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×