eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: OTP Bank

Johancsik Tibor lett az év informatikai vezetője

Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese lett az év informatikai vezetője a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének döntése alapján.

A beadott pályamunkák, valamint a jelöltek meghallgatása alapján a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége tegnapi, hagyományosan augusztus végén tartott rendezvényén idén az OTP Bank IT-vezetőjének ítélte a legjobbnak járó év informatikai vezetője díjat. A szakmai elismerést elnyerő Johancsik Tibor négy éve irányítja a meghatározó regionális bank informatikai divízióját.

A vezérigazgató-helyettes irányítása alatt a bank informatikai területe is nagy részben átállt az agilis módszertanon alapuló működésre, szorosan együtt dolgozva a bank üzleti és termékfejlesztésért felelős területeivel. Az eredmények rövid időn belül jelentkeztek, elég csak a CSOK zökkenőmentes bevezetésérése, az Apple pay hazai diadalmenetére vagy az azonnali fizetés sikeres elindítására gondolni.

"Ez nagy megtiszteltetés számomra, de az informatikai csapat érdeme" – mondta az InfoRádiónak Johancsik Tibor, és hozzátette, több nagy projektet hajtottak végre sikeresen. Úgy látja, három olyan eleme volt az elmúlt időszaknak, amely meghatározó: az egyik az agilis szervezeti átalakulás, a másik az IT-transzformáció, amely az évtized projektje, és rengeteg nagy rendszert cserélnek le annak érdekében, hogy valóban 21. századi működést tudjanak biztosítani.

A munka harmadik pillére a vezérigazgató-helyettes szerint a külföldi akvizíciók levezénylése, ebben nagy gyakorlatot szereztek, legutóbb a bolgár leánybank integrációján dolgoztak, ráadásul már a koronavírus-járvány közepette. Igyekeznek egységes banki rendszereket kiépíteni, olyan projektek futnak már, ahol a csoportszintű megoldás a cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×