eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Partra szállnának a vízimentők, mentőautóra gyűjtenek

A szakértelmüket a szárazföldön hasznosítanák, a beszerzendő mentőautó pedig a járvány után a Balaton környékén maradna szolgálatban.

A vízimentők szeretnék szakértelmüket, és orvosi eszközeiket is hasznosítani és a szárazföldön is segítséget nyújtani a veszélyhelyzet idején, ezért egy mentőautó beszerzése mellett döntöttek. Bíznak benne, hogy a bruttó 31, 5 millió forintos vételár jelentős részét adományokból össze tudják gyűjteni, a fennmaradó részhez finanszírozót vesznek igénybe - derült ki a Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke által készített videóüzenetből.

A jármű egyébként egy Mercedes alvázon lévő Profile Genios típusú mentőautó, ami megfelel az Országos Mentőszolgálat 2020 évi standard beszerzési feltételeinek is. Egy kiváló hordágy és egy hordszék van benne. A tervek szerint a szükséges orvosi műszerekkel, illetve a gyógyszerekkel a vízimentők a meglévő készletükből látnák el a mentőt.

"A jármű a járvány okozta veszélyhelyzetet követően is a régió mentési feladatainak ellátásában szolgálna tovább"

- mondta az elnök.

Megemlítette azt is, hogy a támogatásokat az egyesület fő számlaszámára várják, ami a www.vizimentok.hu internetes oldalon, illetve a Facebook-on, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának oldalán is megtalálható.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×