eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas repülőtérfejlesztést készítenek elő Magyarországon

Április 30-ig szabott határidőt a kormány az előterjesztés elkészítésére, akkorra derülnek ki a költségek is.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány felhívta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert és a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. bevonásával készítsenek előterjesztést az Alba Airport repülőtér nemzetközi kereskedelmi repülőtérré fejlesztéséről. A volt katonai repülőtér Székesfehérvártól 10 kilométerre, Börgönd határában található.

Nem ez az első kísérlet a fejlesztésre, 2008-ban a hírről most beszámoló Napi.hu akkor azt írta, hogy Budapest második nemzetközi reptere nyílhat meg ott. A Székesfehérvár határában levő Alba Airport repülőtér fejlesztője ugyanis a létesítési engedély birtokában elindíthatja a mintegy 20-25 milliárd forintos beruházást. Ebből végül nem lett semmi, végül Székesfehérvár visszakérte a börgöndi ingatlant a befektetőtől.

A Céginfo.hu adatai szerint a jelenlegi tulajdonosa a székesfehérvári és az abai önkormányzat. A repülést és a repülő sportokat 1995-től az Albatrosz Repülő Egyesület képviseli Börgöndön - írja a Napi.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×