eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Tízmilliárdokat vesz el a dohány-feketepiac

Tavaly 6,5 százalék volt az illegális cigaretták hazai részaránya, a mintegy 530 millió szálas mennyiség hozzávetőleg 23 milliárd forintos költségvetési adókiesést okozott - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Magyarországon tavaly 6,5 százalék volt az illegális cigaretták részaránya a teljes fogyasztáshoz képest, összehasonlításképpen az európai uniós feketepiac ugyanebben az időszakban 8,6 százalékon állt - közölték a lap érdeklődésére, a KMPG Stella Project című tanulmányára hivatkozva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóosztályán.

Ez év januárja és májusa között a NAV 7474 esetben foglalt le cigarettát, összesen 28,1 millió szálat, 1,42 milliárd forint értékben.

Ugyanebben az időszakban finomra vágott és egyéb fogyasztási dohányt 396-szor foglaltak le, az együttesen 1,72 tonnás mennyiség értéke hozzávetőleg 74,7 millió forintnak felel meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×