eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt toródás az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár közelében 2015. augusztus 31-én. Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Fontos döntés született az M1-esről

Megkapta az építési engedélyt az M1-sztráda kétszer háromsávosra történő bővítése a Biatorbágytól Tatabányáig tartó szakaszon.

Elindulhat az M1-es autópálya bővítése a főváros közeléből a hatvanadik kilométerig. Az illetékes kormányhivatal ugyanis kiadta az építési engedélyt - írja a napi.hu. Kétszer háromsávosra bővül az egyik legforgalmasabb autópálya. A fejlesztés érinti többek között az M1-es biatorbágyi, pátyi, bicskei, óbaroki, vértesszőlősi és tatabányai szakaszát. Így lényegében Biatorbágytól Tatabányáig lesz mindkét oldalon három sáv.

Az M1-es bővítése, korszerűsítése igencsak időszerű, mivel nincs jó állapotban a pálya, rengeteg a burkolathiba: kátyúsodó, süllyedt, repedezett, nyomvályús, keresztrepedéses úton kell haladni. A felújítás érinti a haladó-, az előző-, a leálló-, a gyorsító-, és a kapaszkodósávot, valamint a ferde gerinc átépítését és a hidak felújítását is.

Az M1-es forgalma jelentősen megnőtt, bő két évtized alatt a sztrádát naponta használó járművek száma megnégyszereződött, egyes térségekben a napi 80 ezret is eléri. A gyorsforgalmi út több helyen is az elméleti kapacitáshatár feletti forgalmat vezet le, ráadásul az itt megforduló járművek fele teherautó.

Az M1-es bővítése nemcsak a most engedélyhez jutó szakaszt érinti, a tervek szerint Győrig végig lesz majd kétszer három sáv. A munkálatok várhatóan 2021-ben kezdődnek majd.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×